Biltur til Geirangerfjorden

Us two at the Fjord

Jeg føler meg så ufattelig heldig når jeg drar hjem. Etter jeg flyttet vekk fra hjembyen Kristiansund, slår det meg hver gang jeg lander på flyplassen der hvor fint det er langs kysten av landet vårt. Kristiansund er omringet av fjell, fjorder og fantastisk natur. Bare tre timers kjøretur unna finner vi i tillegg Geirangerfjorden. Da kjæresten kom på besøk fra England i august, ville jeg veldig gjerne vise han alle de fantastiske stedene nedover i fylket mitt, så med pappa i førersetet dro vi på dagstur til Geirangerfjorden. 

Vi var ute av senga før fuglene fes, og avgårde dro vi. Min yngste lillebror bestemte seg også for å bli med på biltur. Turen gikk fra Kristiansund mot Molde, og gjennom en del småsteder før vi kom til Åndalsnes. Her begynner ruten mot Trollstigen og Geirangerfjorden. Det å kjøre på svingete veier blant alle fjellene her er en helt sjuk opplevelse. Det er så vakkert.

Rauma Mountains
Fjell i Rauma kommune.

Rauma
Kjæresten og jeg / Lillebror og kjæresten.

The Troll Ladder
Trollstigen.

Bridge
Trollstigen.

Når man når kommer på toppen av Trollstigen er det en utsiktsplattform hvor man kan se utsikten utover dalen. I fint vær er utsikten helt utrolig, og man ser veien som sniker seg bortover dalen. Men akkurat da vi var der var det så klart så tåkete at man ikke så noe som helt nedover.

Videre kjører man forbi enda flere fjell, noen innsjøer og mange sauer. Blåbær var det også der, så vi stoppet for en liten plukkepause.

Norwegian Mountains

Blueberries
Blåbær! / Sau!

Blueberry Tounges

Etter flaten bærer det nedover fjellet igjen og inn i fjordene. På veien kjører man fordi Gudbrandsjuvet – enda en plass det er verdt å stoppe ved. Her er noen flotte fossefall man kan utforske. Det er også en del turstier i området, så har man god tid kan man tilbringe hele dagen her og gå på fjelltur.

Videre kommer mann til Valldal hvor man må ta fergen til andre siden av fjorden. Valldal er en av mine favorittsteder på hele tura. Det er en veldig liten plass, men det ser så koselig ut der blant fjellene.

 

Gudbrandsjuvet
Gudbrandsjuvet.

Gudbrandsjuvet

Valldal
Gudbrandsjuvet. / Valldal kyrkje.

Valldal
Valldal.

Endelig, etter fergeturen og over enda et fjell, er man i Geirangerfjorden. På vei ned i fjorden passerer man Ørnesvingen, hvor man kan stanse og se utsikten – helt utrolig fint. Lenger ned i fjorden er Geiranger sentrum, hvor det er restauranter og turiststeder man kan sjekke ut.

Geirangerfjorden

Geirangerfjorden 2

Geiranger

Geiranger 2

Traktor

Forrige gang jeg var i Geiranger var i 2011 da min venninne Marije besøkte meg fra Nederland. Jeg er like fascinert hver gang jeg er i Geiranger, for vi har ikke slike spektakulære fjorder i Kristiansund. Så det å komme hit er helt utrolig.

Vi kjørte i sju timer den dagen, men det var jammen meg verdt turen!

Har du vært i Geirangerfjorden?