Bloggens helomvending

Er det ikke merkelig hvor fort livet kan endre seg? Det som var viktig i går, er ikke like viktig i dag. Det som er så viktig i dag, er nok ikke like viktig i morgen, eller neste uke. Slik har den siste tiden vært for meg. Når jeg blar tilbake i arkivet på bloggen her, er det flere hundre innlegg (jeg har ikke publisert alle engang) om reising, studier, og forskjellige opplevelser jeg har hatt så langt i livet. Livet så langt har egentlig vært ganske greit, og jeg er veldig takknemlig for alt jeg har opplevd på mine 24 år, som for eksempel å bo i utlandet i så mange år. Men nå føler jeg at fokuset har endret seg litt.

Bloggen har i mange år vært en gjenspeiling av mitt eget liv og har hovedsakelig dreid seg om reising. En gang i tiden ville jeg at denne lille plassen på nett skulle være et opplysningssted for reisende, eller en reiseblogg. Men av forskjellige grunnet ble det altså ikke slik. Det å drive en reisenettside er så mye mer krevende enn jeg noen gang hadde trodd, og i det store og hele er det nok ikke noe for meg. I tillegg har som sagt mitt fokus angående innhold endret seg drastisk.

Dette siste året har der blitt et stort fokus for meg å leve mer miljøvennlig. Jeg har vært opptatt av miljøet lenge, men det siste året har det gått innpå meg hvor mye vi bruker og kaster i dette samfunnet, og at noe må endre seg før vi ødelegger hele planeten. Jeg ønsker å leve mer miljøvennlig, etisk, bærekraftig, minimalistsk og dyrevennlig. Og jeg ønsker å dele det med dere. Jeg har allerede delt en del fra denne delen av livet mitt på Instagram, og jeg vurderte lenge om jeg bare skulle holde meg til korte Instagram-innlegg. Men noen ganger har jeg behov for å utdype meg om et tema, og da er deg fint å ha bloggen. Jeg tror i det store og hele at jeg ønsker å bidra med noe i samfunnet. Jeg har et stort ønske om å hjelpe miljøet vårt til å bli bedre enn det er nå, og jeg ønsker å kunne hjelpe dere lesere til å kunne gjøre det samme.

Jeg liker fortsatt å oppleve nye steder i verden og har ikke lagt reisingen helt på hylla, og jeg er fortsatt utenlandsstudent. Så jeg kommer nok til å blogge litt om livet mitt også, men mest om samfunn og miljø framover. Derfor har det vært en helomvending her på bloggen med tanke på innhold og design, og jeg håper dere ønsker å følge meg videre! ♥