Husjakt i Storbritannia

Nå som jeg går førsteåret på universitetet fikk jeg plass å bo i student halls her i Portsmouth. Men det er jo så klart ikke nok rom til alle studentene på skolen her, så til høsten er det nye førsteårsstudentene som blir prioritert når det er på tide å søke igjen.

Derfor bestemte vi oss for å finne et hus å leie neste år. Skal bo sammen med fire andre; Kelly, Tarjei, Carla og Emily. Kelly og Carla er fra England, Emily er fra Hong Kong, men er halvt britisk, og Tarjei er norsk – sånn som meg! Det lønner seg å begynne tidlig i husjakten, for det blir ganske stor kamp om husene når over 10 000 studenter skal finne seg ny boplass her i byen!

Vi begynte derfor å se på hus på nettet i forrige uke. I dag hadde vi visning i tre hus. Det første hatet vi, det andre var superfint og det tredje likte vi sånn passe. Men vi var først litt usikre på om vi skulle ta hus nummer to eller ikke, for vi hadde noen visninger på lørdag også. Vi bestemte oss for å gå for det og si ifra at vi ville ha huset. Samtidig ringte vi også byrået som skulle vise oss hus på lørdag og spurte om ikke vi kunne se husene i dag isteden. Og flaks var det, for tre av husene var allerede blitt leid ut, så vi fikk se to. Det siste huset… Herregud. Perfekt! Fire store soverom med dobbeltsenger, et litt mindre soverom med enkeltseng og passe stort kjøkken MED oppholdsrom! Var det vi ikke likte med de forrige husene, de hadde ikke et oppholdsrom. Vi er en ganske sosial gjeng som henger mye sammen på kjøkkenet, så oppholdsrom er viktig for oss. Vi sa JA til huset med en gang, dro ned til byrået og betalte en sum som gjorde at vi fikk huset.

Da vi kom hjem trakk vi lodd om hvem som skulle ha de forskjellige rommene i huset, siden alle ville ha de to største rommene. Jeg endte opp med det nest største rommet i andreetasjen og er veldig fornøyd med det! Glemte faktisk å gå innom det rommet på visningen i dag, men har en viss aning om hvordan det ser ut. Alle rommene har skap, senger, skrivepult og kommode og huset er superfint. Det eneste å pirke på er at badet er knøttlite, men vi har et lite toalett i førsteetasjen også, så det er egentlig ikke noe problem. Er også mye billigere enn det jeg betaler for å bo i halls nå, så får litt ekstra penger neste år!

Ble litt kleint å ringe tilbake til hun første dama og si at vi ikke skulle ha huset allikevel, men blir nok ikke noe problem for henne siden folk faktisk stod i kø utenfor for å sjekke ut huset.

Gleder meg skikkelig til å flytte inn i august/september!

Skjermbilde2013-01-16kl190308_zpsf65ec5b6
Her er et Google Maps-bilde av huset. Ser veldig rotete ut, men var mye bedre da vi var der. Innsiden var kjempefin i hvitt og beige og vi har en hage med brostein – perfekt til å grille!

  • Åååh, så spennende! Så bra at dere fant et fint hus som alle likte 😀 Liker det store frontvinduet veldig godt!

  • Gratulerer, det hørtes veldig bra ut! 😀 Hvor mye må dere betale hver?

  • Gratulerer med nytt bosted! 🙂

  • Så spennende! Gratulerer med nytt sted å bo!

  • Gratulerer med nytt sted og bo, og med at det gikk så greit å få det. Det kunne lett blitt mye mas og rot, ihvertfall om dere hadde havnet enda mer i rushet med alle de andre studentene.