Miljøvennlig tannpuss

Er det noe jeg setter høyt på lista over hvordan man kan leve mer miljøvennlig, så er det å kutte ned på bruken av plastikk. Det kan være en meget utfordrende oppgave, fordi plast brukes i dag til så utrolig mye, mye mer enn man kanskje tror. Begynner man i det små, som å bytte ut tannbørsten, er det kanskje ikke like overveldende.

Det finnes heldigvis mer miljøvennlige alternativer, også når det kommer til tannbørster. En av dem er tannbørster laget av bambus. De er nedbrytbare, slik at når du vil bytte ut din kan du fjerne nylonbustene (som dessverre ikke er nedbrytbare), og kaste tannbørsten i vanlig avfall, kompost, eller man kan grave den ned i hagen. Smart, eller hva?

Jeg har hatt lyst til å prøve bambusstannbørste lenge, men alle nettsidene jeg fant var utenlandske, slik at med fraktkostnadee i tillegg ble det rett og slett for dyrt. Heldigvis oppdaget jeg det norske selskapet Puss med bambus (dette innlegget er ikke sponset) for en stund tilbake, og jeg ble så gira at jeg bestilte en pakke tannbørster med en gang. Jeg fikk en pakke med fire tannbørster (se bilde øverst i innlegget) i posten, i en resirkulerbar eske. Børstene kom i to farger, med to hvite og to mintblå skafter. Jeg har brukt min i snart en måned nå, og jeg må si at jeg merker egentlig ikke noe forskjell fra disse tannbørstene og vanlig plastannbørster. Jeg har aldri prøvd elektroniske tannbørster eller noe slikt, så hvordan de er i forhold til de kan jeg ikke uttale meg om. Men i forhold til helt enkle tannbørster fungerer de helt bra!

Jeg kommer nok til å fortsette å bruke bambustannbørster fremover nå som jeg har testet de, for jeg er faktisk skikkelig fornøyd. Det virker som om de har kommet for å bli, for flere og flere selger de, inkludert Rema 1000. Man kan altså kjøpe de i vanlig matbutikk om man ønsker det!

Puss med bambus sine bambusbørster kostet meg 198kr for en pakke med fire i (ble to på meg og to på mamma, hihi). Det stod dessverre ingen pris på Rema 1000 sine da jeg var innom, så dersom noen vet prisen så skrik gjerne ut!

Har du prøvd tannbørster av bambus? Har du noen tips til andre miljøvennlige badeprodukter?