Mitt kinesiske hjem

View from Dormitory

Bli med inn i studentrommet mitt!

De fleste rommene i denne studentbygningen er rom hvor to til åtte studenter deler. Det er veldig vanlig at flere enn to deler rom på kinesiske universiteter. Jeg var dog heldig nok til at jeg fikk mitt eget rom, mye på grunn av at jeg kjente en som jobbet her, hihihi. Her betaler jeg 1200元 (ca. 1206kr) i måneder pluss strøm og vann. Jeg har en TV (med HBO!), air conditioner, eget bad, en vannkoker og møbler.

Sengen min har en tradisjonell hardmadrass, som er veldig vanlig i denne delen av Kina. Det er visstnok fordi det blir så varmt at dersom de har en myk madrass svetter de bare gjennom den… er det jeg har blitt fortalt, iallfall. Om det stemmer eller ei er en annen sak. Jeg har dog planer om å kjøpe meg en litt mykere madrass enn denne, da. Den blir litt for hard. Det er 36 rom totalt i denne etasjen, men bare et kjøkken, så jeg er glad for at jeg iallfall har egen vannkoker. Jeg kommer nok til å kjøpe meg et kjøleskap også.

Så, ja, det er ikke alt for ille her. Rommet minner meg litt om det gamle studentrommet mitt i Portsmouth, så det blir nok bra. Nå vill jeg bare henge opp noen bilder før jeg sier meg fornøyd!

My Room

My Room 2

My Room 3

My Room 4

My Bathroom

Den siste uka har gått utrolig fort. Jeg har registrert med på universitetet og betalt semesteravgift, jeg har fått vite hvilken klasse jeg skal gå i og jeg har fått kjøpt skolebøker. Vi har utforsket utelivet i Wuhan, jeg har snakket nederlandsk, danset med mongolere og mange har trodd at jeg er russisk. Jeg har allerede rukket å bli lei av maten fra den lokale restauranten, og skulle ønske jeg hadde et ordentlig kjøkken å lage mat på, men den gang ei. I tillegg har jeg hatt noen møter med mine uvelkomne romkamerater: kakerlakkene. Jeg ser faktisk en akkurat nå som driver og gjemmer seg. Æsjjjjjj. I morgen skal vi på litt sightseeing og det gleder jeg meg til. Det er ikke så veldig mange turistatraksjoner i Wuhan, men jeg planlegger å se de få som er her.

Jeg har også bestilt meg flybillett tilbake til England i februar! Gleder meg allerede til å dra tilbake til Portsmouth for to uker!

  • Malene

    Bilder har nok mye å si, også blir det sikkert mer hjemmekoslig! 😀 Likte badet!

  • Se der ja! Det ser jo ikke så verst ut 🙂 Egentlig ser det ca. like bra ut som her jeg bor i Oslo, og jeg betaler 4000 mer enn deg i måneden 😉 Når man får opp litt bilder og slik blir det fort mer hjemmekoselig! Håper du blir å trives 😀