Spar penger på storbyferie i Europa

Roma
Tur til Roma i planleggingsfasen!

Nå har jeg bare tre måneder igjen av tiden min i Kina før jeg skal hjem. Som tiden flyr! Snart er det eksamen, og så flytter jeg hjem til Norge for å jobbe i noen uker før jeg fyker avgårde til Portsmouth igjen for å gå sisteåret av bachelorgraden min. Også skal jeg jo til Dublin i november for å feire bursdag! Jeg tar meg selv ofte i å sitte og søke etter billige flybilletter til europeiske storbyer, spesielt nå når eksamen begynner å nærme seg. Det er så vanskelig å konsentrere seg! Flere som kjenner seg igjen?

I mellomtiden prøver jeg iallfall å spare noen kroner til jeg skal til Irland. Også har jeg litt lyst til å prøve å få til enda en storbyferie rundt påsketider neste år. Men det å dra på storbyferie i Europa trenger nemlig ikke å være så dyrt som man tror! Her er noen tips til hvordan man kan spare litt på reiser.

Vit hvor de billigste flybillettene er

Det å finne billige flybilletter på nett er faktisk ikke så vanskelig som mange tror. Mange vet ikke hvor de skal lete og holder seg derfor til sine lokale flyselskap. Men dette er ikke alltid det billigste alternativet! Tør å tenke litt utenfor boksen. Først av alt kan du begynne med å sjekke om ditt lokale flyselskap har noen tilbud på gang. Hvis ikke, prøv å bruk en søkemotor som automatisk finner billettene for deg, for eksempel Skyscanner, Kayak eller Expedia. Du kan også bruke en blanding av disse to måtene. For eksempel bor jeg i Kristiansund når jeg er i Norge og finner det billigst å bestille billetter fra Oslo til dit jeg skal, også kjøpe en separat billett fra Kristiansund til Oslo ved å bruke ungdomsbilletter eller andre tilbud.

LondonI London.

Bo på hostell

Mange kvier seg for å bo på hosteller fordi de tenker på bråkete backpackere og fellesdusjer når de tenker hostell. Men i dag bor det faktisk alle mulige slags folk på hostell og mange hosteller har også dobbeltrom med eget bad for en rimeligere penge enn hoteller! Her kan man spare mye om man skal være i flere netter.

Sjekk rabattsider på nettet

På Internett kryr det av rabattsider som vil gi deg de beste storbytilbudene. Her i Norge kan du i dag finne et større utvalg av rabattsider, deriblant Groupon, Let’s Deal og CupoNation. Alle disse nettsidene jobber for å kunne gi nettopp deg de beste tilbudene innen shopping og reise. For eksempel har de akkurat nå en rabattkode som gir deg fly og hotell til Europas storbyer til under 2000kr. Skulle nesten ønske jeg skulle til Dublin nå istedenfor i november nå som jeg kan få to netter for fra 1698kr per person fra Oslo. Andre byer som Tallinn, Praha, Berlin og Krakow er også inkludert i tilbudet. Den billigste på listen er hyggelige Riga som går for bare fra 1398kr per person for to netter fra Oslo. Jeg som ikke har vært i noen av disse byene sitter bare å drømmer meg vekk. Slike turer er veldig smarte fordi man kan bestille fly og hotell i samme slengen, så slipper man å bruke timesvis på å lete etter billetter og hoteller hver for deg. Kjapt og enkelt!

Spar på mat

Ofte er en av de største utgiftene på tur mat. Det blir mye spising ute, da dette hører liksom med på tur. Vil man spare penger kan man for eksempel ta med tørrmat hjemmendefra som holder seg, eller gå på butikken og finne noe å ha til frokost. Det kan også være lurt å velge lokale restauranter istedenfor kjedesteder, da disse ofte er billigere, og hold deg iallefall utenfor turistområder. Sjekk også om de har lunsjtilbud! Ta med en flaske vann i veska og fyll den opp der det er mulig, det blir dyrt å kjøpe flaskevann hver dag hvis man kan unngå dette.

Edinburgh
Edinburgh – en av mine favorittbyer.

Transport

Ikke ta taxi over alt! Sats på lokal transport som busser, trikk, t-bane og tog. Man kan lett søke opp all informasjon om dette på nett før man drar. Sjekk også om det er mulig å kjøpe periodekort eller turistkort så slipper man betale for enkeltbilletter hver gang, det er ofte dyrere.

Spar på attraksjoner

Turistattraksjoner er en pengesluk når man er på tur. Innganspriser i Europa er ufattelig dyrt, så er du på budsjettur er det lurt å spare det man kan. Er du student, ta med studentkort. Det er utrolig hvor man kan få studentrabatt, selv på utenlandske kort. Velg også ut noen attraksjoner før du drar som du absolutt se, og unngå de du synes er uviktige. Sjekk alltid også om det er noen gratis attraksjoner eller arrangement på gang. Noen ganger kan det også bare være fint å se en bygning fra utsiden, vurder om det virkelig er verdt å betale 150kr for å se innsiden.

Nederland
Forballfeber i Nederland.

Lag et budsjett!

Dette er kanskje det viktigste av alt. Etter du har søkt opp hvor mye ting koster bør du lage et budjett for å finne ut hvor mye du faktisk har råd til å bruke på storbyferien. Og viktigsk av alt: hold deg til det! Det kan være lurt å bestemme på forhold om du skal på shoppetur eller opplevelsestur og beregn deretter pengebruken.

Håper dette var litt hjelpsomt. Er det noen av dere som skal på storbyferie i år?

Innlegget er sponset

  • Takk for gode tips 🙂

  • Hehe, jeg kjenner meg veeeldig igjen – Skyscanner er nok den mest besøkte nettsiden for min del i løpet av eksamensperioden! 😀 Er vel lov å drømme litt!