Vi utforsker Chengdu!

Hei og hopp, sukkertopp!

Chengdu Lunch
Lunsj!

Her i Chengdu er livet fint. Skyene fra i går hadde lettet da jeg stod opp, regnet hadde fordampet og solen har tittet fram hele dag. Så mye at jeg faktisk er blitt solbrent. Og jeg har myggstikk fra helvette, tror jeg må skaffe meg noe allergikrem eller noe… allergikrem på kinesisk er hvafornoe? Fikk lånt meg allergikrem av ei på gruppa mi. Håper det hjelper!

Our Chinese Guides
Guidene våre!

Tianfu Square

Tianfu Square.

Våknet klokka HALV FEM i natt av at Reading (husker ikke navnene på alle, så kaller de bare ved sitt hjemsted, hah) kom hjem fra fest. Unødvendig å bråke så mye! Sovna heldigvis igjen, da. Litt tidlig å våkne når man ikke skal opp før 10. Anyway, etter en liten frokost i morges dro jeg for å møte de andre frivillige som jeg skal dra til pandabasen med. Jeg er den eneste norske som er her disse to ukene, men det gjør ikke noe. Har møtt en flott gruppe mennesker med ei fra England, ei fra New York, ei fra Israel, en fra Belgia, to fra Frankrike og ei fra Japan. Kjempehyggelige mennesker alle sammen, og jeg tror vi kommer til å få ganske bra uker sammen!

Chengdu
De drev og solgte små skilpadder inne i små leketøysdingser… not cool.

People's Park

Dating Ads
Her kunne man, hvis man var oppi årene og ugift/skilt, skrive anonyme lapper med telefonnummer så kunne de som leste ringe om man ønsket en blind date, haha.

Koi at People's Park

Startet dagen med nudler til lunsj, så gikk vi på sightseeing med to kinesere som guide. Gladys, som hentet meg på flyplassen, og en jeg ikke kan stave navnet til, men som sier navnet hans er Brix, Briks eller noe sånt. Vi fikk sett den store statuen av Chairman Mao på Tianfu Squaire og den kjempefine People’s Park, hvor folk tok livet med ro og danset, sang karaoke, ruslet rundt og rodde båter. Ifølge guidene er det mange pensjonister som pleier å komme hit for å drikke te og lese. Etterpå gikk vi til the Big and Small Alley, to søte gater laget av i traditionell kinesisk stil med butikker og resturanter. Vi var nok i et litt finere område enn der jeg var i går, for alt var veldig rent og pent og ordentlig. Å se alt dette brukte vi ca fire timer på.

Scent of a Woman
Haha!

Chinese Corner Shop
Corner shop

Big and Little Alley 2
I Big and Little Alley

Chines Street Snacks
Gatemat

Etter sightseeing med guidene ble vi overlatt til oss selv i noen timer før middag klokken 17. Alle åtte bestemte oss for å dra til bambusparken som ikke var åpen da jeg dro dit i går. Vi kjørte to taxier (20kr for ti minutter!!!), men da vi kom fram var ikke de andre der, selv om vi venta i sikkert ti minutter. Så vi betalte og gikk inn. Etter ca en time i parken fant vi hverandre. Viste seg at vi hadde blirr kjørt til to forskjellige innganger, en på den gratise siden av parken, og vi til den betalte. Men den betalte var mye finere, så det gjorde ikke noe, betalte bare 20kr for å gå inn uansett.

Taxi Ride
I taxien

Bamboo Park

Bamboo

Bamboo Park 2

Bamboo Park 3

Bamboo Park 4
Bambusparken

Chinese Dinner

Spider
Vår ubudne middagsgjest.